23 Temmuz 2013 Salı

Twitter Terimleri – Kısaltmaları – Sözlüğü

Gün gelecek herkes facebook hesabını kapatıp twitter kullanacak aha şuraya yazıyorum. Yapılan ankete göre twitter’ın daha aktif kullanıcısı olmakla beraber facebook’a oranla daha çok seviliyor. Peki Twitter üzerinde kullanılan terimler nelerdir?
#ff Nedir?
Açılımı FollowFriday olan bu terimin türkçe karşılığı Cuma günleri takipleşme anlamına gelir. #ff @xx diye bir twit görürseniz xx’i takip edin, takip edilmeye değer anlamı taşır.
#takipedenitakipederim #followtofollow Nedir?
Twitter kullanıcısının takipçi toplamak için kullandığı hastagdir. Yani o kişiyi takip ederseniz o da sizi takip edecektir. Ve her iki üyeninde takipçi sayısı artacaktır.
#hashtag Nedir?
#(diyez) işareti kullanılarak etiketlenen tüm kelimelere denir.

Retweet Nedir?
Bir başkasının tweetini değiştirmeden aynen tweetlemek anlamına gelir. Takipçilerinizin anasayfasında görülür. Retweet butonunu kullanmanız yeterli olacaktır. Kısaltılmış hali RT’dir.
TT Nedir?
Trending Topic veya Top Trend anlamına gelir. Yani en çok konulan yazı başlıklarıdır

DM Nedir?
Özel mesaja verilen isimdir. Açılımı Direct Message!

Mention nedir?
@nick mesajınız şekilde kullanılır. Başkasından bahsetmek isterseniz kullanabilirsiniz. Profilinizde çıkacaktır ve herkes görebilir.

Favorite Nedir?
İstediğiniz tweetler favorinize ekleyebilirsiniz böylece bu twitin sonradan bulunması kolay olur. Karşı tarafa bildirim gider, başkaları görebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder